Σχολές οδηγών θεσσαλονίκη, σχολή οδηγών θεσσαλονίκη | Μαρουφίδης You-Drive

Αναθεώρηση δίπλωμα

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ
     Τα επαγγελματικά διπλώματα οδήγησης ανανεώνονται ανά 5 χρόνια μέχρι τα 65 έτη και έπειτα ανά 3 χρόνια εώς το 80ο έτος της ηλικίας. Για αναθεώρηση διπλώματος οδήγησης κατόχου άνω των 80 ετών χρειάζεται να περάσει από Δευτεροβάθμια Ιατρική Επιτροπή (ΔΙΕ). Έπειτα ανανεώνεται το δίπλωμα οδήγησης ανά 2 έτη.
·        Οι κάτοχοι διπλώματος οδήγησης των κατηγοριών Δ1, Δ1Ε, Δ, ΔΕ υποχρεούνται από 10 Σεπτεμβρίου 2013 να προσκομίζουν και Βεβαίωση Επιτυχούς Παρακολούθησης Περιοδικής Κατάρτισης ΠΕΙ.
·        Οι κάτοχοι διπλώματος οδήγησης των κατηγοριών Γ1, Γ1Ε, Γ, ΓΕ υποχρεούνται από 10 Σεπτεμβρίου 2014 να προσκομίζουν και Βεβαίωση Επιτυχούς Παρακολούθησης Περιοδικής Κατάρτισης ΠΕΙ.
ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ 
     Τα ερασιτεχνικά διπλώματα οδήγησης λήγουν στα 65 έτη και έπειτα ανανεώνονται ανά 3 χρόνια εώς το 80ο έτος της ηλικίας. Για αναθεώρηση διπλώματος κατόχου άνω των 80 ετών χρειάζεται να περάσει απόΔευτεροβάθμια Ιατρική Επιτροπή (ΔΙΕ). Έπειτα ανανεώνεται το δίπλωμα οδήγησης ανά 2 έτη.
·        Τα διπλώματα οδήγησης ΑΜ, Α1,Α2, Α και Β κατηγορίας που έχουν χορηγηθεί μετά από τις 19/01/2013 ανανεώνονται ανά 15 έτη.
 
Απαιτούμενα Δικαιολογητικά 
·         3 Φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου
·         Ταυτότητα
·         Δίπλωμα
·         Έγγραφο εφορίας για το ΑΦΜ
·         Βιβλιάριο ασθενείας
 
Διαδικασία και λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζετε για την αναθεώρηση
     Όταν συμπληρωθεί ο φάκελος με όλα τα δικαιολογητικά που αναγράφονται παραπάνω κατατίθονται στην Δ/νση Μεταφορών Δυτ. Θεσ/νίκης απο όπου μας χορηγούν προσωρινό υπηρεσιακό σημείωμα περίπου σε 2 εργάσιμες μέρες για να μπορείτε να κυκλοφορείτε νόμιμα. Θα πρέπει να γνωρίζεται ότι το υπηρεσιακό σημείωμα ισχυεί μόνο εντός Ελλάδας.
     Οι επαγγελματίες οδηγοί, ειδικά όσοι οδηγούν και στο εξωτερικό, καλό θα ήταν να καταθέτουν τα χαρτιά της αναθεώρησης περίπου 2 μήνες πριν την λήξη του διπλώματος και αυτό γιατί αν το δίπλωμα δεν έχει λήξει δεν χρειάζεται να το παραδώσουμε. Με αυτό τον τρόπο έχουν το αναθεωρημένο δίπλωμα τους πριν την λήξη του προηγούμενου διπλώματος τους και σε όλη την διάρκεια της διαδικασίας οδηγούν κανονικά και στο εξωτερικό.
     Όλη η διαδικασία και η παραλαβή του διπλώματος γίνεται απο την σχολή οδηγών μας, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να πάτε κάπου εσείς.
 
 
Για περαιτέρω πληροφορίες ή διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω της φόρμας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα βρείτε στην σελίδα μας ή στα τηλέφωνα μας.
 

Καλέστε μας:

2310628008 - 6944677104